19. DÖNEM OLAĞAN GENEL KURUL VE SEÇİMLERİ
Değerli üyelerimiz sizleri, Şubemizin 19. Dönem Genel Kurul ve Seçimlerine davet ediyoruz.
19. Dönem Olağan Genel Kurulu Çoğunluklu:
👉 17 Ocak 2026 Cumartesi günü saat 10:00 / İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Konferans Salonu
Organ Seçimi:
👉 18 Ocak 2026 Pazar günü saat 09:00-17:00 arası / İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Konferans Salonu’nda yapılacaktır.
19. Dönem Olağan Genel Kurulu Çoğunluksuz:
👉 14 Şubat 2026 Cumartesi günü saat 10:00 / İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Konferans Salonu
Organ Seçimi:
👉 15 Şubat 2026 Pazar günü saat 09:00-17:00 arası / BAOB Yerleşkesi Fuaye Alanı'nda yapılacaktır.
Değerli üyelerimiz;
Gerçekleşecek olan İMO Bursa Şubesi seçimlerinde bütün üyelerimizi en demokratik hakları olan oylarını kullanmak suretiyle odamızın yönetiminde söz sahibi olmaya davet ediyoruz.
İMO Bursa Şubesi’nin geçmiş dönemlerdeki seçimlerinde; meslektaşlarımızın seçimlere katılım oranının yüksek olması bizim için ayrı bir övünç kaynağıdır.
Bu doğrultuda siz değerli üyelerimize 15 Şubat 2026 Pazar günü yapılacak seçimlerde kullanacağınız oylarınızın geçerli olabilmesi için önemli olduğunu düşündüğümüz birkaç hatırlatma yapmak istiyoruz.
Saygıdeğer meslektaşlarımız;
-Nüfus cüzdanı yanında olmayan üyeler oy kullanamayacaklardır.
-Oy kullanmak için odaya geldiğinizde sicil numaranızı biliyor olmanız bağlı bulunduğunuz sandığın daha kolay bulunmasına yardımcı olur. Sicil numarasını bilmeyen üyelerimiz için seçim alanında yer alacak olan şube görevlileri yardımcı olacaktır.
-Seçimlerimizde çarşaf liste ile asil ve yedek yönetim kurulu üyeleri; blok liste ile de genel merkez delegeleri seçilmektedir.
İlk defa oy kullanacak olan meslektaşlarımız için oldukça oy kullanma işlemini detaylandırmak gerekirse:
1- Oy kullanabilmeniz için ilçe seçim kurulu görevlisince tarafınıza yönetim kurulu asil ve yedek adaylarını el ile yazacağınız bir adet mühürlü boş oy pusulası ile blok liste diye tabir ettiğimiz mühürlü delege listeleri verilecektir.
2- Oylama yaparken yönetim kurulu asil listesine oy vermek istediğiniz en çok yedi (7) adayın ismini mühürlü boş oy pusulasına el ile yazmanız gerekmektedir.
3- Yönetim kurulu yedek listesine yedeklerden aday olan en çok yedi (7) ismi mühürlü boş oy pusulasına yazmanız gerekmektedir.
4- Tercih ettiğiniz mühürlü delege listesi ile mühürlü boş oy pusulasına el ile yazdığınız yönetim kurulu asil ve yedek üyelerinin olduğu oy pusulasını birlikte zarfa koyarak ilgili sandığınıza atmak suretiyle oy verme işleminizi tamamlamış olacaksınız.
ÖNEMLİ NOT:
- Aday olan meslektaşımız hangi alanda aday ise (Yönetim Kurulu asıl/yedek veya Genel Merkez Delegesi) onu sadece o alanda yazarsanız oyunuz geçerli olacaktır.
- Şayet asil yönetim kurulu için aday olan meslektaşımızı yedek yönetim kuruluna veya yedek aday olan meslektaşımızı asıl yönetim kuruluna yazarsanız geçersiz oy kullanmış olacaksınız.
- El ile yazdığınız adayların isimlerinde yazım hatası veya eksik isim yazılmaması önemlidir.
- Genel Merkez Delegeliği için aday olan meslektaşlarımızı yönetim kurulu listelerine yazmanız halinde yine geçersiz oy kullanmış olacaksınız.
- Genel Merkez Delege listelerine yazılmak suretiyle aday olan meslektaşlarımız arasında oy vermek istemediklerinizin üzerini çizmek suretiyle o kişiye oy vermemiş olursunuz.
15 Şubat 2026 Pazar günü yapılacak olan İMO Bursa Şubesi seçimlerinde meslektaşlarımızın oy kullanması en büyük dileğimizdir.
Seçimlerin camiamıza hayırlı olmasını diliyoruz.
İMO Bursa Şubesi Yönetim Kurulu